Timen Devolder

Heidi Nauwynck Therapie De Deur Roeselare

Timen is Master in de klinische psychologie (UGent) en professioneel bachelor. Hij volgde tal van psychotherapeutische opleidingen zoals rouw- en verliestherapie, oplossingsgerichte therapie (Korzybski) en andere. De domeinen waarop hij vooral actief is, zijn

 

  • Gezinstherapie
  • Begeleiding van kinderen en jongvolwassenen op verschillende domeinen (ADHD, autisme, dwang, pestproblematiek, zelfmoordgedachten, agressie …)
  • Agressieregulatietraining
  • Begeleiding aan huis mogelijk indien nodig

Oplossingsgericht werken met jonge mensen

Wie ik ben? In de eerste plaats vader. Da’s belangrijk omdat ik vooral met kinderen en jongvolwassenen werk. Daarnaast ben ik vooral praktisch ingesteld, het leven komt zoals het komt en we moeten er het beste van maken. Ik ben verre van perfect maar ik sta wel voor mijn visie en ideeën. Eigenlijk denk ik vaak na en tegelijk vind ik dat we met vallen en opstaan beter worden.

Eerlijk zijn tegen mekaar is wat echt telt. Als vader (h)erken ik stress en weet dus uit eigen ervaring hoe met sommige situaties om te gaan. De laatste tijd zie ik steeds vaker dat jonge mensen gedwongen worden aan een ideaalbeeld te voldoen. Maar het is in de eerste plaats aanvaarden wie je bent en voor jezelf uitmaken waar je energie wil insteken om te veranderen.

Werken met kinderen en jongvolwassenen is wat ik echt graag doe. Individueel of in gezinstherapie. Rond thema’s als autisme, ADHD, dwang, zelfmoordgedachten, agressie en nog andere. Indien nodig kom ik zelfs aan huis.

Therapie heeft tijd nodig en start vanuit een gevoel van vertrouwen. Als klant moet je je op je gemak voelen als je bij me langskomt. Wat is jouw vraag? Wat is jouw ding? Waar wil je naartoe? Ik doe er alles aan om je op je gemak te laten voelen. De dingen waarover we spreken zijn vaak al lastig genoeg.

Eigenlijk wil ik een kind of jongvolwassenen meer kracht geven. Dat ze mij niet meer nodig hebben om wat te maken van hun leven. Dat ze in dat ontwikkelingsproces ook te rade gaan bij hun voetbalcoach of muzieklerares. Natuurlijk mogen ze me altijd bellen om even kort te overleggen of kom ik bij hen langs als ze dat echt vragen. Alles wat hen helpt om zelfstandig(er) te worden.

Ervaring leert me dat er veel meer groeipotentieel in kinderen en hun ouders zit dan ze zelf denken. Daarom zetten we eerst samen de oogkleppen af om te laten zien dat niet alles negatief is. Vaak begrijp ik de dagelijkse sleur maar toch moet je verder. In principe ben ik voorstander van een zo groot mogelijke samenwerking met het gezin. Maar volledig individuele begeleiding kan zeker ook.

Het belangrijkste wat je moet weten is dat ik echt luister naar kinderen. Dat ik altijd met overtuiging op zoek ga naar de oplossing die voor hen het beste is. Soms is dat zelfs doorverwijzen naar een collega. Omdat het niet over mij gaat, maar wel over jonge mensen die de moed vinden om bij ons op de deur te kloppen.

“Er zit meer groeipotentieel in kinderen en hun ouders dan ze zelf denken.

Onze methodiek

Lees hier alles over onze manier van werken

Ons team

Lees hier welke therapeut jou het meeste aanspreekt

Onze antwoorden

Ontdek hier de meest gestelde vragen over therapie