Heidi Nauwynck

Heidi Nauwynck Therapie De Deur Roeselare

Heidi is betrokken bij de mens in zijn psychisch lijden en zijn omgeving. De domeinen waarop ze vooral actief is, zijn

 

  • burn-out
  • posttraumatische stress
  • angststoornissen
  • depressie
  • omgaan met hoogsensitiviteit
  • relatiebreuken
  • rouw

Stap voor stap vooruitgang boeken

Hallo, ik ben Heidi Nauwynck. Vrouw, moeder, dochter, zus, tante, vriendin, buurvrouw … maar vooral ook psychotherapeute en oprichtster van De Deur. 

Al meer dan 30 jaar ben ik een mensenwerker. Wie ik ben, kun je niet los zien van wat ik doe. Mijn opleidingen en ervaringen met klanten, collega’s en mentoren maken me vandaag tot wie ik ben.

Mijn vertrekpunt is steeds het verhaal dat klanten me vertellen. Wat is de context? Hoe ervaren zij zelf hun leven? Waarmee willen ze geholpen worden? … Empathisch uisteren is de allereerste voorwaarde. 

Op mijn 14de wist ik al dat ik psychotherapeute wilde worden. Eerst ging ik aan de slag als maatschappelijk assistente om meer dan 20 jaar met ouderen en hun familie te werken. Dit leerde me dat je nooit sneller kunt werken dan het tempo dat je klant aangeeft. Maar ook dat echt geluk heel vaak in eenvoudige dingen zit. Vreugde, verdriet, verlies, hoop, kracht … elk individu heeft zijn eigen verhaal dat ik altijd met respect behandel. Bij mij ben je geen nummer, ziekte of diagnose. Maar wel een mens die het verdient om beter te worden

Ik ging opnieuw studeren en kreeg andere inzichten. Mijn nieuwe manier van denken en werken draaide voortaan rond een meer praktische aanpak. Wie bij mij komt, krijgt een aantal tools mee waarmee hij zelf aan de slag kan

In 2005 startte ik mijn eigen praktijk voor psychotherapie, coaching en vorming. Als bij toeval stond er 7 jaar later iemand aan de deur en dat betekende de start van mijn groepspraktijk voor psychotherapie ‘De Deur’. Samenwerken met de collega’s in 1 praktijk betekent meer overleg, meer deskundigheid en meer diversiteit in huis. 

Waarom ik mijn job zo graag doe? Omdat tevreden klanten van mij een tevreden psychotherapeute maken. Mensen vanuit hun psychisch lijden kunnen en mogen begeleiden naar een tevreden leven op verschillende domeinen. Dat cliënten zelf het vertrouwen vinden om de dingen aan te pakken volgens hun eigen inzichten, kwaliteiten, hulpbronnen en context.  

Dat mensen een vertrouwensrelatie met mij als hun psychotherapeut aangaan, vind ik elke keer opnieuw bewonderenswaardig. Dat ze de kracht vinden om hun verhaal aan mij te vertellen. Voor hen zet ik mijn deskundigheid en ervaring graag in. Om hen de mogelijkheid te geven tot veranderende inzichten te komen … en daar ook de tijd voor te nemen. Door hen instrumenten aan te reiken die ze voor de rest van hun leven kunnen gebruiken.  

Ik studeerde maatschappelijk werk, gerontologie, ben therapeute in de Interactionele Vormgeving, NLP-practitioner, oplossingsgerichte psychotherapeute en HSP-professional. Ik werk stap voor stap naar progressie (verbetering). Het zichzelf aanvaarden is daarbij een belangrijke stap. Niet iedereen weet vooraf wat zij of hij wil, vaak wel wat men niet wil. Daarom bepalen we samen welke begeleiding voor jou het beste werkt.

“Dat mensen zo open met me zijn, vind ik elke keer opnieuw bewonderenswaardig.”

Onze methodiek

Lees hier alles over onze manier van werken

Ons team

Lees hier welke therapeut jou het meeste aanspreekt

Onze antwoorden

Ontdek hier de meest gestelde vragen over therapie