Leen Versteynen

Tijdelijk niet beschikbaar tot najaar 2024

Heidi Nauwynck Therapie De Deur Roeselare

Leen Versteynen is master in de klinische psychologie en sinds 2020 verbonden aan De Deur. Ze schoolt zich voortdurend bij en werkt vandaag aan het behalen van een postgraduaat in de integratieve en humanistisch-experiëntiële psychotherapie. De domeinen waarop ze vooral actief is, zijn

 

  • Verwerking van intense ervaringen (trauma, rouw, depressie)

  • Omgaan met stress (burn-out, angst)

  • Veerkracht opbouwen (werken aan zelfvertrouwen, hoogsensitiviteit)

  • Psychosomatiek (algemene en chronische vermoeidheid)

  • Omgaan met emoties (angst, verdriet, woede …)

Verbinding leren maken met jezelf

Mijn cliënten begrijpen en luisteren naar wat echt gevraagd wordt. Ook bij mij vertrekt therapie vanuit dit gegeven. Natuurlijk is praten belangrijk maar ook connecteren met jezelf en je emoties. Zelf reflecteer ik ook vaak. Denk ik na over hoe ik me voel en wat er leeft in mij. Dat probeer ik over te brengen op mensen die ik begeleid. Dat begint bij zelfreflectie en luisteren naar wat hun emoties en hun lichaam hen vertellen.

Mijn aanpak start vanuit veiligheid, door de tijd te nemen om naar het verhaal van mijn cliënt te luisteren en haar of hem op het gemak te stellen. Het mooie aan mijn job als psychologe vind ik om te zien hoe mensen zich kwetsbaar durven opstellen in hun verhaal. Omdat het zeker niet evident is om over moeilijke persoonlijke zaken te praten. Daar ben ik me ten volle van bewust.

We focussen op emotionele groei door om te leren gaan met intense of lastige emoties. Dat doe ik graag in combinatie met aandacht voor het lichaam als instrument. Dat kan via eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen zoals ademhaling, grondingsoefeningen en mindfulness.

Ik geloof dan ook sterk in de relatie tussen lichaam en geest. Ons lichaam beïnvloedt onze psyche en onze psyche beïnvloedt ons lichaam. Mediteren, wandelen en ontspannen in de natuur maken me beter en zijn vormen van lichaamsgerichte zelfzorg. Verder lees ik graag en schrijf ik af en toe mijn gedachten neer. 

Het liefst ga ik aan de slag met mensen die willen groeien als mens. Vooral op domeinen als groeien in zelfvertrouwen, veerkracht en zelfredzaamheid. Leren om te geloven in eigen mogelijkheden en constructiever gaan denken. Leren inzien en ervaren dat dit kan, ook al ondervind je dat het leven soms erg lastig kan zijn.

Verbinding leren maken met jezelf door eigen hulpmiddelen te ontwikkelen is een belangrijke tool waarmee ik aan de slag ga. Om zo meer geloof te krijgen in eigen krachten en mogelijkheden. Het leven richten op groeien in plaats van overleven. Dat draagt bij tot een gevoel van voldoening bij mijn cliënten en vergroot hun gevoel van eigenwaarde.

Met vallen en opstaan heb ik zelf geleerd dat je kan zijn wie je echt wil zijn en kunt bereiken wat je wil bereiken, zonder daarom zelf de perfectie te zijn of na te streven. Die ervaring deel ik graag met mijn cliënten. Omdat mijn eigen groei en inlevingsvermogen echt een verschil kunnen maken.

Het doet me echt plezier om mensen richting te geven in hun leven. Eigenlijk wil ik dat mijn cliënten meer zelfvertrouwen krijgen, zelfbewuster worden, levenskracht en levensvreugde vinden en meer genieten van het leven.

 “Het liefst ga ik aan de slag rond thema’s als veerkracht, zelfredzaamheid en groeien als mens.”

Onze methodiek

Lees hier alles over onze manier van werken

Ons team

Lees hier welke therapeut jou het meeste aanspreekt

Onze antwoorden

Ontdek hier de meest gestelde vragen over therapie