Hoe werkt onze praktijk?

Omdat elke klant anders is, werken we bij De Deur op maat. Dat betekent concreet dat je je mag verwachten aan een echt persoonlijke begeleiding. Individuele begeleiding die veel verder gaat dan het toepassen van een algemene theorie. 

We geven je eerst de tijd en ruimte om te zijn wie je bent. Wat verwacht je van onze samenwerking? Wij willen jou vooral helpen, ondersteunen en begeleiden in datgene wat je wil bereiken en wat voor jou echt belangrijk is.

We doen dat op jouw tempo. Jij geeft aan waar je je goed bij voelt en hoe je wil evolueren. Wij ondersteunen je met onze expertise en ervaring.

Heidi
Nauwynck

Heidi Nauwynck Therapie De Deur Roeselare

Stap voor stap vooruitgang boeken

Al meer dan 30 jaar ben ik een mensenwerker. Wie ik ben, kun je niet los zien van wat ik doe. Mijn 2 prachtige dochters inspireren me als moeder. Mijn opleidingen en ervaringen met klanten, collega’s en mentoren maken me vandaag tot wie ik ben.
Mijn vertrekpunt is steeds het verhaal dat klanten me vertellen. Wat is de context? Hoe ervaren zij zelf hun leven? Waarmee willen ze geholpen worden? Empathisch luisteren is de allereerste voorwaarde ...

Timen
Devolder

Oplossingsgericht werken met jonge mensen

Eerlijk zijn tegen mekaar is wat echt telt. Als vader (h)erken ik stress en weet dus uit eigen ervaring hoe met sommige situaties om te gaan. De laatste tijd zie ik steeds vaker dat jonge mensen gedwongen worden aan een ideaalbeeld te voldoen. Maar het is in de eerste plaats aanvaarden wie je bent en voor jezelf uitmaken waar je energie wil insteken om te veranderen ...

Tijdelijk niet beschikbaar tot najaar 2024

Leen
Versteynen

Luisteren naar wat je lichaam je vertelt

Mijn cliënten begrijpen en luisteren naar wat echt gevraagd wordt. Ook bij mij vertrekt therapie vanuit dit gegeven. Natuurlijk is praten belangrijk maar ook connecteren met je emoties. Zelf reflecteer ik ook vaak. Denk ik na over hoe ik me voel en wat er leeft in mij. Dat probeer ik over te brengen op mensen die ik begeleid. Dat het bij zichzelf begint en bij het luisteren naar wat hun lichaam hen vertelt ...

Bieke
Vlaminck

Belangrijk om ouders nauw te betrekken

Dikwijls kunnen kinderen en jongeren niet verwoorden wat er in hen omgaat, maar tonen ze in hun gedrag dat er iets niet goed zit. Door middel van een belevingsonderzoek tracht ik meer zicht te krijgen op de binnenwereld van je kind of jongere.
Hierbij maak ik gebruik van spel, creatieve methodieken en projectief testmateriaal. Zo krijg ik zicht op welke aanpak best aansluit bij de eigenheid van je kind.